Kérem várjon!

Kérdése van? +36 70 673 9291
info@olajlicit.hu

Híreink

Ravenol autó- és motorsport
(2015.07.30.)


Ravenol autó- és motorsport

Prémium minőségű kenőanyagok - RAVENOL

Ravenol a motorsportban...
2004 óta a Ravensberger Schmierstoff Vertrieb GmbH vállalat a RAVENOL márkanévvel aktívan jelen van számos motorsport területen mind mint műszaki partner, mind mint számos nemzetközi versenysorozat tanácsadója.

 

Ravenol Autó- és motorsport2004 óta a Ravensberger Schmierstoff Vertrieb GmbH vállalat a RAVENOL márkanévvel aktívan jelen van számos motorsport területen mind mint műszaki partner, és mint számos nemzetközi versenysorozat tanácsadója.

 

 

2004 során a RAVENOL élre tört a Német Autógyártók Bajnokságán (ma ADAC Procar). Egy évvel később, mint a Ford-Hotfiel partnere, a RAVENOL csapatokat vitt a Túraautó Világbajnokságra (WTCC), és első alkalommal volt jelen nemzetközi versenyen.

 

Rally

Később a RAVENOL növelte a részvételét a túraautó sorozatokban és szerepet vállalt, mint a versenycsapatok reklámpartnere. A RAVENOL szintén aktívan részt vesz a rally sportokban, mint a különböző versenycsapatok és sorozatok partnere. Elkötelezettsége tetten érhető a Német Rallysorozattól (DRS) kezdődően a Rally Világkupáig (WRC).

A RAVENOL régóta a Volland Racing partnere a FIA Rallycross Világbajnokságon.

 

GT sport


A nagyteljesítményű gépkocsik és a GT sport régóta nagy népszerűségnek örvendenek és ezen a téren a RAVENOL is számos sorozatban aktív szereplő, jelen van pl. az ADAC GT Masters, a Blancpain GT Sorozat, a GT4 Európa Bajnokság és a Le Mans 24 órás versenyeken.

Hogy csak néhányat említsünk, olyan csapatok élvezték a RAVENOL-lal való partnerséget az elmúlt években, mint a Rosberg, a Young Driver Aston Martin Racing, a Farnbacher Racing és a C.ABT Racing.

 

Forma sorozatok

FA Forma sorozatok autói jelentik a nagybetűs Versenyautó fogalmát, és ezen a téren a RAVENOL ma már minden szinten jelen van a legalacsonyabb junior osztálytól kezdődően egészen a Forma 1 alatti legmagasabb osztályig.

 

 

Ez magában foglalja a régóta fennálló partnerséget a RAVENOL és a német ATS Formula 3 Bajnokság között. Az ADAC Forma 4-ben a RAVENOL szintén számos csapatot támogat. A további partnercsapatok között találhatjuk a Motopark Academy-t és a Van Amersfoort Racinget. E két csapat mindegyike részt vesz a FIA Forma 3 Európa Bajnokságban is, melynek a RAVENOL a hivatalos kenőanyag beszállítója. 2015-ben kezdődött meg az együttműködés a RAVENOL és a Hilmer Motorsport között, akik a Sahara Force India csapat hivatalos GP2 partnerei a Forma 1 világában.

A versenycsapatokkal és a versenyszervezőkkel való műszaki

együttműködés mellett a RAVENOL közvetlenül együttműködik a motorgyártással és váltógyártással foglalkozó gyártókkal. Ez biztosítja a RAVENOL motorolajok hagyományos magas színvonalát, melyeket a motorsportokban használnak.

A Motorkerékpár Világbajnokságon (Moto3) a RAVENOL biztosítja a német versenycsapat támogatását és jelen van technikai beszállítóként helyi szinten és a MotoCrossban is.

 

 


Mára a RAVENOL általános részvétele a motorsportokban mintegy 100 versenysorozatra terjed ki a világon.

 

2012-ben a RAVENOL partnere lett a Young Driver Aston Martin Racing csapatnak az ADAC GT Masters sorozatban, miután együttműködött a csapattal a 2011-es FIA GT1 Világbajnokságon. A hosszútávú versenyeken a RAVENOL a WHEELS Motorsport csapatot segítette, hogy megnyerje a VLN-t három Audival.
A Team SAN-nak együttműködve a RAVENOL részt vett a FIA ETCC-n (Európai Túraautó Bajnokság), az ADAC Procar-on és a DMV TCC-n (Túraautó Bajnokság), ahol a RAVENOL régi partnere a Land Motorsport szintén az indulók között volt.

 

A RAVENOL mára már az Egyesült Királyságban is számos motorsport tevékenységet támogat, ahol amellett, hogy számos versenysorozatban részt vesz, 2012 óta a BRC (Brit Rallybajnokság) kizárólagos kenőanyag partnere. A Brit Kamion Bajnokságon a plaidti SL Racinget, aki jelen van a Truck Grand Prix-n a Nürburgringen is, szintén a RAVENOL támogatja.
A 2012-es szezon közepén a RAVENOL Műszaki Partner lett az ATECH CRS Grand Prix csapatnál GP3 világsorozatban és így jelen van a világ legmagasabb szintű junior motorsport sorozatában, ami a Forma 1 Világbajnokság kiegészítő versenye.


Mindemellett a RAVENOL műszaki segítségnyújtás és magas teljesítményű termékek formájában eltökélt a fiatal és ambiciózus versenyzők segítése mellett, részt vesz helyi szinten a rally sprint és szlalom eseményeken és jelen van számos VLN túraautó sorozatban, mint számos versenyző és csapat műszaki partnere.

Mindezek mellett számos MotoCross csapat használja sikerrel a RAVENOL Moto Bike olajtermékeket.

 

 

További, RAVENOL híreink

 

                                                                                                                                                                 

Ravenol bemutatása

és történelme

Olvasson tovább»

Ravenol minőség

Olvasson tovább»