Kérem várjon!

Kérdése van? +36 70 673 9291
info@olajlicit.hu

Híreink

Ravenol bemutatása és történelme
(2015.07.30.)


Ravenol bemutatása és történelme

A Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH magas minőségű kenőanyagokat fejleszt, gyárt és forgalmaz, melyek irigylésre méltó hírnévvel rendelkeznek mind Németországban, mind a nemzetközi piacokon.

Ravenol bemutatása és történelme

 

A Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH magas minőségű kenőanyagokat fejleszt, gyárt és forgalmaz, melyek irigylésre méltó hírnévvel rendelkeznek mind Németországban, mind a nemzetközi piacokon.

Fejlett helyszíni laboratóriumainkban termékeinket a főbb autógyártók követelményinek megfelelve, sőt azokat meghaladva, a jövő szabályozásainak figyelembe vételével fejlesztjük ki.

 

Minőségbiztosítási rendszerünk biztosítja a termékek magas minőségét, és a részletekre történő odafigyelés a termeléstől a szállításig jelen van.

 

A fogyasztóknak a kenőanyagok széles választékát kínáljuk, beleértve a személy- és tehergépjármű motorolajokat, versenyolajokat, automata és kéziváltó olajokat, vezérműtengely olajokat, valamint mezőgazdasági gépekhez készült termékeket, hidraulika olajokat, ipari olajokat, speciális zsírokat, nagyteljesítményű kenőanyagokat, autóápolási termékeket, tisztítószereket, téli kemikáliákat és hűtőfolyadékokat (fagyásgátlókat).

 

 

A RAVENOL az egyik legdinamukasabb és legéleterősebb prémium kenőanyagmárka a világon.
A RAVENOL a Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH márkeneve, melyet 1946-ban a vesztfáliai Werther kis városában alapított Hans Triebel. Kezdetben a vállalat a tevékenységét egyfokozatú motorolajok és néhány ipari tisztítószer gyártására korlátozta.

1964-ben, a vállalat modernizációjakor és bővítésekor a SAE fokozatú 10W30 és 20W50 többfokozatú motorolajok is bekerültek a termékkörbe, az autóápolási termékek körét pedig kiegészítettük a kerékpárok és a morotkerékpárok számára készült speciális termékekekkel. Az elkövetkező években az autóápolási termékek köre gyorsan gyarapodott és a kínált kenőanyagok kiegészültek a fél- és teljesen szintetikus olajokkal.

Az 1990-es évekre a nemzetközi értékesítési tevékenység folyamatos bővítése és a RAVENOL márkanévvel lassanként az egész világ megismerkedett. Manapság számos autóipari, műszaki, acél- és építőipari szektorban tevékenykedő vállalat, valamin bányászati, mezőgazdasági és szállítmányozási vállalatok használják a RAVENOL márkával jelzett olajokat és kenőanyagokat, és a RAVENOL termékek több mint 80 országban elérhetők mind a kereskedelmi vállalkozások, mind a gépjármű-tulajdonosok számára.

Mi a RAVENOL-nál felismertük az iparágak világszerte növekvő igényét a változatosság és a minőség iránt, és elkötelezettek vagyunk a RAVENOL termékkör fejlesztésére. Tudjuk, hogy a növekedés és a modernizáció egy állandóan jelenlévő követelmény annak érdekében, hogy versenyképesek maradhassunk az egyre bonyolultabb műszaki kenőanyagok piacán.

A fenntartható fejlődési stratégiánk új lendületet kapott a márkanév 2012-es átfogó megújítása során. Ez az előre gondolkodó politika különösen látható termékeink csomagolásakor, melyet modernizáltunk és optimalizáltunk mind kialakításában, mind funkciójában.Ma a RAVENOL látványosan innovatív, modern és megbízható termékeket forgalmaz, szenvedéllyel és elkötelezettséggel a kenőanyagok iránt. Büszkék vagyunk technológiánkra, arra, hogy igazi „Német gyártmány”.
 

1946

Habisch és Triebel megalapítja Wertherben a Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH-t, mely egyfokozatú motorolajok, kenőanyagok és ipari tisztítószerek előállításával foglalkozik.

 

 

1954

A RAVENOL márkanév bejegyzése. A termékkör kiegészül az ipari olajokkal és hűtőfolyadékokkal.

 

 

1964

A többfokozatú motorolajok bevezetése. A termékkör kiegészül az autós és kerékpáros ápolószerekkel.

 

 

1974

 

A telep építése és bővítése a modernizáció és a bővítés érdekében, a gyártócsarnok bővítése.

 

 

1977

 

Új raktár- és irodaépület építése, melynek második fázisa 1985-ben készül.

 

 

1985

 

A termékkör kiegészül a félszintetikus és szintetikus motor- és váltóolajokkal. A terjesztői hálózat fejlesztése és a márka első frissítése.

 

1993

 

A nemzetközi értékesítési tevékenység bővítése. A gyártóépület újbóli modernizálása.

 

 

2003

 

A laboratóriumok bővítése és modernizációja. Beruházás új eszközökbe a motorolajok termelésének optimalizációja érdekében.

 

 

 

2004

 

A DIN EN ISO 9001:2000 szabványnak való megfelelés megszerzése. Első jelentős világszintű motorsport tevékenység versenykenőanyagokkal. A márka első megjelenése nemzeti és nemzetközi vásárokon.

 

 

2005

 

A globális üzleti tevékenység további bővítése. A laboratórium minősítése megfelel a DIN EN / IEC 17025:2005 szabványnak.

 

 

2011

 

Az iroda és alkalmazotti létesítmények modernizációja. Az ISO / TS 16949:2009 minősítés megszerzése

 

2012

 

A márka átfogó megújítása modernizált logóval, új, futurisztikus dizájnnal és a termékek optimalizációjával.

 

További, RAVENOL híreink

 

                                                                                                                                                                 

Ravenol minőség

Olvasson tovább»

Ravenol motorsport

Olvasson tovább»